Over Barista Company

Twee pioniers op het gebied van ontwikkeling van top-koffie in Nederland, Wassili Magendans en Moniek Smit, ontmoetten elkaar bij hun eerste werkgever. Dat is inmiddels meer dan 10 jaar geleden. Na enkele jaren besloten ze dat het beter kon en richtten zij samen Barista Company op, dit was in 2006.

 

Vanaf toen ging het hard, Nederland stond open voor deze mooie koffiebeleving en dus werd Barista Company vaak geboekt voor koffie op events, trainingen van horecapersoneel, promoties voor koffiebranderijen etc. Chris was hiervoor 5 jaar mede-eigenaar geweest van een soortgelijke organisatie, alleen dat bedrijf was daarnaast ook gespecialiseerd in het serveren van cocktails en smoothies.

 

Deze kennis is ingebracht in Barista Company waardoor de dienstverlening en service op een nog hoger en breder niveau is komen te staan. Er is een groot team van gecertificeerde barista’s en bartenders werkzaam voor Barista Company, die allemaal onze kernwaarden gemeen hebben: top service, hoge vakkennis en gastheerschap.

Contact ons

Over Wassili Magendans

Mij zit koffie letterlijk in mijn bloed. Mijn voorouders bezaten een van de eerste plantages op Java in de buurt van Solo Indonesië. Rond mijn 14e kocht ik mijn eerste koffiezetapparaat zodat ik op mijn kamer filterkoffie kon zetten. Deze zette ik de avond ervoor klaar samen met mijn stereo-installatie op de timer als wekker. Nu weet ik beter…

 

In 2004 ben ik in aanraking gekomen met de eerste generatie barista’s in Nederland. Ik werd gevraagd door mijn oom, Per van Spall, die samen met Guido Dam net Mobiccino was begonnen, om op beurs Event ’04 te staan. Hier begon mijn interesse in de wondere wereld van koffie. Ik weet nog goed wat mijn eerste reactie was toen er een rosetta (blaadje) in de cappuccino werd geschonken en de rest van de barista’s foto’s en filmpjes maakte. “Wat een nerds’’, zei ik tegen mijn oom. Gedurende dag zag ik de verbaasde reacties van de gasten en proefde ik natuurlijk het verschil. Mijn conclusie na de eerste dag: Ik dacht dat ik koffie kon zetten maar had het helemaal mis!

 

Niet veel later heb ik de fijne kneepjes van het vak geleerd van verschillende nationale en internationale barista helden.

 

In 2005 begon ik als een van de eerste als zelfstandig barista. In maart 2006 besloot ik samen met Moniek Smit Barista Company op te richten. Naast de hospitality en specialty coffee op beurzen en events begonnen wij ook coffee consulting en trainingen. Dutch Coffee Academy werd gestart samen met Louis Claus en Rose van Asten.

 

Barista begon een vak te worden en bracht mij naar alle uithoeken van de wereld en vormde mij als persoon en trainer. Moniek nam afscheid en Chris van Eldijk werd in 2013 mede-eigenaar van Barista Company. Met zijn kennis en ervaring groeide Barista Company tot een autoriteit op het gebied van hospitality. Steeds vaker kregen wij de vraag om barista’s te trainen, begeleiden en op te leiden. Bij Barista Company zit vakkennis en hospitality in het bloed: De wedergeboorte van Dutch Coffee Academy!

Trainingen